Kolmatic vahvistaa tuotantoaan uudella koneistuskeskuksella
14.06.2019

Kolmatic vahvistaa tuotantoaan uudella koneistuskeskuksella

Kolmatic on investoinut uuteen koneistuskeskukseen. Uusi Hyundai Wia F500 Plus pystykairainen koneistuskeskus on tarkoitettu raskaaseen ja tarkkaan työstöön.  Kone on varustettu tukevalla valurautaisella rungolla ja sen karanopeus on 10 000 r/min. Koneen käyttöjärjestelmänä on Fanuc 0i. Lisävarusteina on Renishaw työkalun mittalaite, 20-barin karan läpijäähdytys ja neljäs akseli. Uudessa koneistuskeskuksessa on isompi pöytä ja sen liikkeet ovat X-1060 x Y-510.

Koneistuskeskus korvaa yhden vanhan koneen ja tuo Kolmaticin tuotantoon lisää tehokkuutta.

—Investointimme on kaikkine kuluineen noin 100 000 euron luokkaa. Sen kannattavuus voidaan kuitenkin laskea helposti vertaamalla sen tehokkuutta vanhaan koneeseen.  Uusi koneistuskeskus tuo tuotantoon varmuutta ja tasaa toisen isomman koneemme käyttökuormaa. On selvää, että uusi hankinta nopeuttaa läpimenoaikojamme merkittävästi, Kolmaticin toimitusjohtaja Thomas Nyberg kertoo.

Uutta konevalintaa tehdessä kuunneltiin henkilökuntaa ja kysyttiin heidän toiveita ja mielipiteitä.  Henkilökunnan mielipide näkyy mm. Fanucin käyttöjärjestelmän valinnassa. Käyttöönotto onkin sujunut nopeasti, koska käyttöjärjestelmä on tuttu koneen kolmelle käyttäjälle.

—Tutun koneen äärelle oli helppo hypätä ohjaksiin. Käyttäjän kannalta on hienoa, että koneen tekniset ominaisuudet ovat nykypäivää. Erityisenä erona vanhempiin laitteisiin on valoisuus. Kone on sisätiloiltaan tilava ja valon ansiosta sinne näkee hyvin sisälle. Hyvä jäähdytys tuo pidemmän käyttöiän työkaluille ja mahdollistaa myös nopeamman ajonopeuden, kertoo koneenkäyttäjänä työskentelevä Pasi Tusa.

Uudelle koneistuskeskukselle solmittiin kahden vuoden huoltosopimus.